top of page

Hoe oud moet ik zijn?

Je bent 18 jaar of ouder. Je toont je identiteit aan door een identiteitsbewijs mee te nemen en aan mij te laten zien.

Waar moet ik naar toe?

Mijn studioruimte bevindt zich vlak bij Utrecht. Daar heb ik de beschikking over een professionele studio flitslicht-installatie. Wanneer het een fotoshoot op buitenlocatie betreft, spreken we daar ergens in de buurt af.

 

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?

Een shoot in de studio neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Je neemt diverse kledingstukken en/of accessoires mee om variatie in de opnames aan te kunnen brengen. Als je zelf ideeën of wensen hebt, houd ik daar rekening mee. Er zijn geen dingen die moeten. Ik maak ca 50-60 opnamen, deze opnames zijn zogenaamde "digitale negatieven".

 

Wat voor camera gebruik je?

Ik werk met een digitale spiegelreflex camera, waarbij de foto’s als "digitale negatieven" in kleur worden vastgelegd. Deze digitale negatieven zijn nog geen eindresutaat. Dat komt pas door een nabewerking (vergelijk het met het ontwikkelen van een filmpje) op de computer tot stand. Op dat moment kan ook nog worden gekozen of een foto in kleur of zwart/wit zal worden afgeleverd.

 

En daarna?

Wanneer de fotoshoot klaar is en jij weer naar huis bent gegaan, "ontwikkel" ik de beste 10 foto’s, dat wil zeggen dat ze op de computer nabewerkt worden tot het eindresultaat. Dat neemt in totaal een aantal uren in beslag. Na één a twee weken zijn je foto´s klaar.

 

Kun je mij ook mooier maken?

Nee. Ik kan je wel zo goed mogelijk laten uitkomen op een foto. Ook kan het zijn dat ik ook iets anders in jou zie, dan je van jezelf gewend bent. Dat krijg je dan op sommige foto’s te zien. Je kunt er zelf ook wat aan doen om zo goed mogelijk op de foto te komen: zorg dat je goed uitgerust bent en voldoende geslapen hebt. Wanneer je de vorige avond uitgebreid uit bent geweest en gerookt en gedronken hebt, kom je de volgende dag natuurlijk niet op je voordeligst uit. Als je op de dag van de fotoshoot toevallig net een puistje hebt, kan ik dat naderhand zo weghalen dat je er niets meer van ziet.

 

Kan ik ook zonder kleding gefotografeerd worden?

Ook dat kan, alleen als je dat zelf wil.

 

Moet ik tijdens een fotoshoot ook uit de kleren?

Nee! Als je daar niet voor voelt, moet je het ook zeker niet doen.

Wat krijg ik als resultaat van de fotoshoot?

De foto's worden in webkwaliteit naar je gemaild. Je mag de foto's voor privé doeleinden (bijv. afdrukken maken voor jezelf of familie) gebruiken. Ook mag je de foto’s op een profiel-website (bijv. FaceBook) of op een privé website zetten. Je bent dan wel verplicht de naam van de fotograaf erbij te vermelden. Ik stel het op prijs indien je er ook een link naar mijn website bij zet. Commercieel gebruik (bijv. publicatie in magazine, boek of commerciele website) is echter niet toegestaan. Wil je dat wel, dan gelden er andere voorwaarden voor een fotoshoot.

 

Wat kost een fotoshoot?

Bij een TFP fotoshoot rekenen fotograaf en model elkaar geen kosten. Het is mogelijk afdrukken met professionele kwaliteit te laten maken. Dat kan op fotopapier, maar ook bijvoorbeeld op canvas. Daar komen uiteraard wel kosten bij kijken.

 

Zet je mijn foto’s op internet?

Bij een TFP fotoshoot komen we schriftelijk overeen dat jij mij toestemming geeft de gemaakte foto’s te kunnen publiceren. De schriftelijke overeenkomst is hier ter inzage.

 

Wat wil je van mij nog weten?

Mocht je besluiten een fotoshoot bij mij af te spreken, dan hoor ik graag nog je leeftijd, lengte en kledingmaat. Ook is het goed om van tevoren te weten wat voor sfeer je in de foto’s verwacht.

bottom of page